Rakkauteni teatteriin alkoi kahdesta vuodesta nukketeatterissa 1980-luvulla. Kiersin nukkien ja ystävieni kanssa Hyvinkään ja Pohjois-Norjan välillä. Sen jälkeen olen vaihtelevasti tehnyt teatteria keppi- ja käsinukeilla sekä käsikirjoittanut näytelmiä. Kävin sittemmin Helsingissä saamassa oppia Nukketeatterikeskus Poijun nukenrakennus- ja nuketuskursseilla. Ihastuin niskatappinukkeihin, jotka taipuvat tunteiden tulkeiksi luontevasti. Tv-käsikirjoittajakoulutuksen lisäksi olen hakenut tuntumaa teatterikäsikirjoittamiseen Oriveden opistolta.

Perustin 2015 keväällä Nukketeatteri Paradoksin, jonka nimen alla olen tehnyt sooloteatteria nukeilla tai ilman nukkeja lapsille ja aikuisille. Olen valmistanut esityksiä myös kehitysvammaisille, muistisairaille ja maahanmuuttajille. Mukana on esityskohtaisesti muusikkoystäviä ja lausuntataiteilijoita. Näyttelijäkoulutusta ja ohjausta olen saanut teatterialan ammattilaisilta.

Teatteri Paradoksin esitykset

Tutustu esityksiin ja tilaa

Alpiini-keisarin etiäinen

Omaperäisen inarilaisen erakon, Albin Tirkkosen, kirjeisiin ja muisteluksiin perustuva koskettava tosikertomus yksinäisyydestä, sairastumisesta, pettymyksistä, unelmista ja löytämisestä.  Esitys sisältää kaksi lapinlaulua kitaralla säestettyinä.

Kesto n. 25 min. Pystytys kestää n. 15 min. Tilavaatimus n. 2m x 3m lattiatila.

Hinta 200 €

Kysy lisää

Erakon laulu

”Alpiini-keisarin etiäinen” -esityksestä on olemassa myös musiikkiversio yhdessä laulajatar Raija Järvensivun kanssa, joka on säveltänyt osan lauluista. Esitys sisältää yksinlaulua ja duettoja kitaran ja pianon säestyksellä yhdeksän kappaletta.

Pystytys kestää n. 30 min. Piano. Tilavaatimus n. 6 m x 3 m lattiatila.

Hinta 480 €

Kysy lisää
Kuvagalleria

Serafiina – lentävä kissa

Osallistava teatteriesitys kroatialaisesta kulkukissa, joka pääsee suomalaisen taiteilijan malliksi. Kissa ja nainen ystävystyvät. Kissa saa nimen Serafiina. Se lainaa enkelten talolta siivet ja päätyy myrskytuulen mukana kotikissaksi Suomeen.

Esitys sisältää piirtämistä, jututtamista ja laulua.

Kesto n. 20 min. Ikäsuositus 3-10 vuotta, mutta esitys sopii hyvin myös esimerkiksi vanhuksille, muistisairaille ja kehitysvammaisille.

Tilavaatimus n. 2 m x 3 m.

Hinta 200 € + matkat

Kysy lisää

Serafiina – lentävä kissa

Isän tyttö eksyksissä

Monologi Isän tyttö eksyksissä on käsikirjoittajan omakohtaisista kokemuksista koostuva yksinpuhelu. ”Isä, minne sinä olet katoamassa?” on suuri kysymys, johon muistisairas isä itse ei voi vastata. Hän on matkalla tuntemattomaan maahan. Onko omaisella lupa koettaa palauttaa muistisairasta rakastaan tähän päivään väkisin? Milloin pitää antaa periksi?

Monologissa käsitellään omaisen pelkoa, auttamishalua, turhautumista, vihaa, syyllisyyttä, väsymistä ja lopulta rauhan löytymistä. Muistot elävät lauluissa ja valokuvissa. Jäljelle jää lämmin kosketus ja kiitollisuus siitä, että rakas ihminen on kuulunut omaistensa elämään.

Kesto n. 20 min.

Hinta 150 €