Rakkauteni teatteriin alkoi kahdesta vuodesta nukketeatterissa 1980-luvulla. Kiersin nukkien ja ystävieni kanssa Hyvinkään ja Pohjois-Norjan välillä. Sen jälkeen olen vaihtelevasti tehnyt teatteria keppi- ja käsinukeilla sekä käsikirjoittanut näytelmiä. Kävin sittemmin Helsingissä saamassa oppia Nukketeatterikeskus Poijun nukenrakennus- ja nuketuskursseilla. Ihastuin niskatappinukkeihin, jotka taipuvat tunteiden tulkeiksi luontevasti. Tv-käsikirjoittajakoulutuksen lisäksi olen hakenut tuntumaa teatterikäsikirjoittamiseen Oriveden opistolta.

Perustin 2015 keväällä Nukketeatteri Paradoksin, jonka nimen alla olen tehnyt sooloteatteria nukeilla tai ilman nukkeja lapsille ja aikuisille. Olen valmistanut esityksiä myös kehitysvammaisille, muistisairaille ja maahanmuuttajille. Mukana on esityskohtaisesti muusikkoystäviä ja lausuntataiteilijoita. Näyttelijäkoulutusta ja ohjausta olen saanut teatterialan ammattilaisilta.

Teatteri Paradoksin esitykset

Tutustu esityksiin ja tilaa

Alpiini-keisarin etiäinen

Omaperäisen inarilaisen erakon, Albin Tirkkosen, kirjeisiin ja muisteluksiin perustuva koskettava tosikertomus yksinäisyydestä, sairastumisesta, pettymyksistä, unelmista ja löytämisestä.  Esitys sisältää kaksi lapinlaulua kitaralla säestettyinä.

Kesto n. 25 min. Pystytys kestää n. 15 min. Tilavaatimus n. 2m x 3m lattiatila.

Hinta 200 €

Kysy lisää

Erakon laulu

”Alpiini-keisarin etiäinen” -esityksestä on olemassa myös musiikkiversio yhdessä laulajatar Raija Järvensivun kanssa, joka on säveltänyt osan lauluista. Esitys sisältää yksinlaulua ja duettoja kitaran ja pianon säestyksellä yhdeksän kappaletta.

Pystytys kestää n. 30 min. Piano. Tilavaatimus n. 6 m x 3 m lattiatila.

Hinta 480 €

Kysy lisää
Kuvagalleria

Serafiina – lentävä kissa

Osallistava teatteriesitys kroatialaisesta kulkukissa, joka pääsee suomalaisen taiteilijan malliksi. Kissa ja nainen ystävystyvät. Kissa saa nimen Serafiina. Se lainaa enkelten talolta siivet ja päätyy myrskytuulen mukana kotikissaksi Suomeen.

Esitys sisältää piirtämistä, jututtamista ja laulua.

Kesto n. 20 min. Ikäsuositus 3-10 vuotta, mutta esitys sopii hyvin myös esimerkiksi vanhuksille, muistisairaille ja kehitysvammaisille.

Tilavaatimus n. 2 m x 3 m.

Hinta 200 € + matkat

Kysy lisää

Serafiina – lentävä kissa

Isän tyttö eksyksissä

Monologi Isän tyttö eksyksissä on käsikirjoittajan omakohtaisista kokemuksista koostuva yksinpuhelu. ”Isä, minne sinä olet katoamassa?” on suuri kysymys, johon muistisairas isä itse ei voi vastata. Hän on matkalla tuntemattomaan maahan. Onko omaisella lupa koettaa palauttaa muistisairasta rakastaan tähän päivään väkisin? Milloin pitää antaa periksi?

Monologissa käsitellään omaisen pelkoa, auttamishalua, turhautumista, vihaa, syyllisyyttä, väsymistä ja lopulta rauhan löytymistä. Muistot elävät lauluissa ja valokuvissa. Jäljelle jää lämmin kosketus ja kiitollisuus siitä, että rakas ihminen on kuulunut omaistensa elämään.

Kesto n. 20 min.

Hinta 150 €

Kysy lisää

Mystinen matkalaukku

Tämä on musiikilla höystetty tarina miehestä, miehen matkasta ja matkalaukusta, jonka mies kadotti eräällä öisellä väliasemalla. Lopulta hän löysi sen, mutta löysi samalla jotakin ihan muuta, mitä ei tiennyt laukun sisältäneenkään.

Näytelmän kesto n. 40 min. Käsikirjoitus Kirsi-Klaudia Kangas. Runot Markku Lehto. Laulu, piano ja kitara Raija Järvensivu. Ohjaus Ismo Nokelainen. Henkilöt: Matkamies Markku Lehto, Totuudentorvi Raija Järvensivu, VR:n virkailija Kirsi-Klaudia Kangas. Paikka: Öinen rautatieasema jossain Länsi-Suomessa muutama vuosikymmen sitten.

Hinta 540 €

Kysy lisää

Mystinen matkalaukku

Kuvagalleria

Kadonneen lampaan joulu

Pöytänukketeatteri Kadonnen lampaan joulu perustuu Uuden testamentin kertomukseen tapahtumista Betlehemin tallissa ja Jeesuksen vertaukseen kadonneesta lampaasta. Keisari Augustus kertoo unelmistaan ja pyytää yleisöltä vinkkejä, mistä saisi rahaa uuteen palatsiinsa. Myös paimenet tarvitsevat apua pienen lampaan etsintään.

 

Esitys sisältää joululauluja ym.

Käsikirjoitus ja nukettaminen Kirsi-Klaudia Kangas

Laulu ja kitara Raija Järvensivu

 

Esityksen hinta 300 € + matkat

Tilavaatimus n. 3 m x 4 m.

Kesto n. 30 min.

Kysy lisää

Kuvagalleria