Henkilökohtaisesta tarpeesta syntynyt tuote

Loading...

Sessu muuntuu useaan erilaiseen käyttöön

Sessu on
mallisuojattu
suomalainen
tuote

Essu

Essu

SESSUn voi kiinnittää essuksi vyötärölle 90 cm pitkän kuminauhan avulla, joka kiedotaan henkilön ympärille selän takaa ja kiinnitetään essun sivuilla oleviin kahteen metallirenkaaseen. Näin se pysyy paikallaan sylissä ja kulkee helposti mukana.

Pöydälle

Pöydälle

SESSUa voi pitää pöydällä liinan tapaan, jolloin henkilö istuu tuolilla sen edessä. Kuminauhan voi piilottaa SESSUn sisälle.

Tyynynpäällinen

Tyynynpäällinen

SESSU saa tukevuutta, kun sen sisälle laitetaan kylpypyyhe taitettuna tai tyyny. Näin se pysyy mukavasti sylissä ilman essumaista kiinnitystäkin.

Kassi

Kassi

SESSU muuntuu kevyttä tavaraa kestäväksi kassiksi, kun kuminauhassa oleva kangastarra kiinnitetään SESSUn sisällä olevaan vastakappaleeseen. Kuminauhasta muodostuu näin kassin kahva.

Tuolin selkämys

Tuolin selkämys

SESSUn voi kiinnittää tuolin selkämyksen etu- tai takapuolelle kuminauhan avulla pitkittäin tai poikittain, jolloin vuodepotilaan on mukava katsella sen kirkkaita värejä ja ystävällisesti hymyilevää Sessu-koiraa.

Sessu on turvallinen

  • SESSUn valmistuksessa käytetyillä vahvoille puuvillakankaille on myönnetty Öko-Tex-standardi 100. Se on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka takaa, että kankaissa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.
  • SESSU kestää normaalia käsittelyä, mutta voimaperäinen repiminen voi irrottaa siitä joitakin osia. Tuote pitää silloin poistaa käytöstä, mikäli siitä saattaa koitua vaaraa sen käyttäjälle.
  • SESSU kestää nurinpäin käännettynä 60 asteen konepesun.
  • SESSUssa oleviin metallirenkaisiin ja nauhoihin voidaan kiinnittää lisää hypisteltävää, kuten hauskoja avaimenperiä. Taskuihin voidaan käyttäjän tason mukaan laittaa postikortteja, valokuvia, nenäliinoja tai pieniä pehmoeläimiä.
  • Metallirenkaat on valmistettu EU:ssa. Ne ovat nikkelittömiä, niklattuja ja aukeamattomia. Niiden läpimitta on minimissään 25 mm, jotta sormet eivät takerru niihin.
  • Vetoketjut ovat EU:ssa valmistettuja 6 mm vahvoja ja umpilukollisia.
  • Napit on ommeltu koneella vähintään kymmenkertaisella tikillä.

Tilaus

Sessu Aktiiviessun hinta on 68 € (54,84 € + alv 24%) sekä postimaksu. Useamman Sessun tilaajalle postitus ilmaiseksi.

 040 529 0563

info@klaudiakangas.fi

Useita tyytyväisiä asiakkaita

Äitini Alzheimerin taudin edetessä hänellä alkoi esiintyä rauhattomuutta ja hypistelyn tarvetta. Vaikeita tilanteita tuli päivittäin, jolloin hän etsi käsiinsä milloin mitäkin tavaroita. Sessu aktiiviessu otettiin silloin esiin. Sen kanssa äiti rauhoittui ja viihtyi, solmi tai aukoi nyörejä ja näperteli vetoketjun ja taskujen kanssa. Pakonomainen hypisteleminen väheni. Vaatteissakin alkoivat kaulukset ja napit pysyä paikoillaan. Äiti jaksoi touhuta Sessun kanssa kymmenisen kuukautta.
Tiina Karhu, Tornio
Hoitajat kertoivat seuraavaa: SESSU on parhaimmillaan asukkaille, joilla on pitkälle edennyt muistisairaus ja siihen liittyvää levottomuutta ja keskittymiskyvyn alenemaa. Ruokailutilanteessa tällainen asukas pyrkii pyörimään eri suuntiin ja kädet hamuavat jotain näkymätöntä tehden syöttämisen vaikeaksi. Kun SESSU laitetaan eteen ja ohjataan kädet siihen, asukas rauhoittuu ja lusikan ohjaaminen esteettä suuhun käy helpommin. Tässä tilanteessa SESSU palvelee myös yhteisöllistä asumista, sillä koko ruokailutilanne käy levollisemmaksi ja hoitaja pystyy huomioimaan muitakin asukkaita helpommin.

Viriketapahtumissa, hartaushetkissä, musiikkiesityksissä jo ennakkoon suunnitellaan SESSU levottomalle asukkaalle, jotta tapahtuma on mukava hetki sekä hänelle että muille osallistujille.

SESSU tuo sormituntumaa ja silmäniloa. Jotkut asukkaat uppoutuvat vain katselemaan sitä ja pää kääntyy eri kuvioiden muodon mukaan ja kädet pysyvät paikallaan. Materiaalit ovat kestäneet kaiken, jopa maistelun.

SESSU on siis oiva hoitamisen apuväline!

Hoitajien kokemuksia, Lehtiniemen Palvelukeskus

Työharjoitteluni on nyt ohi. Kokeilin aktiiviessua muutamilla asukkailla. He ihastelivat sen värejä ja kehuivat sitä kauniiksi. Yksi pappa kosketti koiran päätä ja sanoi sen tuntuvan ihanalta. Hoitajat myös ihastuivat Sessuun. Laitoimme siitä esitteen ilmoitustaululle omaisten nähtäväksi. Jos joku vaikka innostuisi ostamaan sellaisen vanhukselleen. Esittelen sen ensi viikolla kurssikavereilleni. Terveisin Ulla.

Ulla