Minulta on ilmestynyt esseitä yhdeksässä eri kustantajien kustantamissa antologioissa.Niiden lisäksi olen kirjoittanut muun muassa seuraavat kirjat, joista satukirjat olen myös kuvittanut:

Romaani: En enää laske tunteja, Aikamedia 2006
Tietokirja: Uskottomuuskriisistä toipumiseen, Päivä 2008
Satukirja: Serafiina – lentävä kissa, omakustanne 2014
Satukirja: Revontulia leiskuva yö, kustantaja tilasi Japaniin 2014 (suomi, englanti, japani)
Satukirja: Tähtisilmä ja Kesukka-poro, omakustanne 2014 (suomi, englanti)
Elämäkerta: Kananjalostaja, yrittäjä Tauno Mäkelän värikäs elämä, T. Mäkelän omakustanne 2016
Romaani: Punainen myssy, Väyläkirjat 2017
Elämäkerta: Afrikka valitsi minut, Pertti Söderlundin elämä, Aikamedia 2017

Kirjoittamiseen liittyvät jäsenyydet:

Einari Vuorela seura, Keski-Suomen Kirjailijat, Sanasto.

Afrikka valitsi minut, Pertti Söderlundin elämä

Aikamedia 2017, 246 sivua

Elämäkertakirja Afrikka valitsi minut kertoo Pertti Söderlundista, joka on asunut lähes koko ikänsä Afrikassa. Valinta ei alun perin ollut hänen vallassaan. Aikuisuuden kynnyksellä hän päätti hylätä tämän maanosan ja etsiä isiensä maasta Suomesta oman tapansa elää. Traaginen tapahtuma sai hänet kuitenkin muuttamaan mielensä ja lupaamaan elämänsä Jumalan käyttöön. Poikkeuksellinen elämäntehtävä löytyi Afrikasta, jossa kesytön luonto koettelee ja muovaa ihmistä. Nuoruudenrakkaus Heidi Söderlund on kulkenut miehensä rinnalla tiukoissakin mutkissa elämän rallitaipaleilla.

Söderlundin työ Keniassa ja Ugandassa sisältää paljon muutakin kuin saarnaamista kirkoissa. Hänen päämääränään on huomioida afrikkalaiset tasavertaisina ihmisinä sielun, hengen ja ruumiin tarpeineen. Hän hyväksyy omankin inhimillisyytensä ja on heittäytynyt milloin lentämiseen, metsästykseen, ralliautoiluun, kaivojen rakentamiseen tai taisteluun vammaisten lasten, orpojen ja lapsisotilaiden puolesta.

”Elämä on suuri lahja. Haluan elää täydesti ja antaa kaikkeni, enkä vain olla olemassa”, sanoo mies, joka on kokenut paljon, mutta joutunut myös maksamaan siitä hinnan.

Kysy lisää

Afrikka

Punainen myssy

Väyläkirjat 2017, 144 sivua

Romaani Punainen myssy on tarina Eilifistä, suomensukuisesta kväänistä, joka viettää rutiinien ohjaamia eläkepäiviään vaimonsa Gudridin kanssa puuttomalla Jäämeren rannalla. Kylän esikuvana on Ekkeröy Finnmarkissa.  Kalastus tarjosi aikoinaan kyläläisille työtä ja elantoa, mutta kun kalatehdas lopetti toimintansa, kylä hiljeni.

Kesällä väriä ja elämää tuovat turistit, joita paikalle houkuttelee Jäämeri, lintutunturi ja karun kaunis luonto. Nuori saksalainen valokuvaaja tunkeutuu Eilifin maailmaan. Hänen kauttaan Eilif joutuu vastatusten menneisyyden haamujen kanssa. Viha, pelko ja syyllisyys nousevat voimakkaina esiin ja ravistelevat miehen maailman uuteen järjestykseen.

Pohjois-Lapissa reilut parikymmentä vuotta asunut kirjailija kuvaa elävästi Ruijan karua luontoa ja sen karaisemia ihmisiä. Tarinaa värittävät kirjailijan piirrokset.

ISBN 978-952-7168-56-1

Kysy lisää

Kananjalostaja, yrittäjä Tauno Mäkelän värikäs elämä

T. Mäkelän omakustanne 2016
Kysy lisää

Tähtisilmä ja Kesukka-poro

suomi-englanti, omakustanne 2015, 41 sivua. Kuvitus Kirsi-Klaudia Kangas.

Satukirja Tähtisilmä ja Kesukka-poro kertoo pikkuisesta lapinpojasta, jonka silmiin tarttuu tähtien ja revontulten valo. Tähän liittyy ennustus, josta kotaa kiertelevä sisu ei ollenkaan pidä. Se päättää toimi, mutta Kesukka-poro ratkaisee uhkaavan tilanteen viime hetkellä.

Satukirjan puitteet 1400-luvun Inarissa Nukkumajoella perustuvat historiaan ja arkeologisiin kaivauksiin. Kristinusko tekee tuloaan, mutta vanhat uskomukset elävät yhä.

Kirja on loppuunmyyty, mutta sitä löytyy kirjastoista.

Kysy lisää

Serafiina – lentävä kissa

omakustanne 2013, 31 sivua

Satukirja Serafiina – lentävä kissa perustuu sadun keinoin kerrottuna tositapahtumiin. Serafiina on oranssi, untuvaisen pehmeä kissaneito, joka kodittomana, kylmissään ja nälkäisenä harhailtuaan päätyi löytöeläintarhaan ja sieltä rakastavaan kotiin. Mutta sitä ennen se koki suuren seikkailun. Satukirja kertoo yksinäisyydestä, ystävyydestä. kadottamisesta ja löytämisestä.

Kirja on loppuunmyyty, mutta sitä löytyy kirjastoista.

Kysy lisää

En enää laske tunteja

Aikamedia 2006, 128 sivua

Kirjailijan päiväkirjamerkintöihin perustuva En enää laske tunteja kuvaa omaisen tekemää surun vivahteikasta matkaa vuoden ajalta sen jälkeen, kun rakas ihminen on kuollut. Kirja kertoo myös naiseksi kasvamisesta ja edesmenneen ihmisen vaikutuspiiristä vapautumisesta. Kirjan kehyksenä kulkee Pohjois-Lapin luonnon kuvaus kaikessa ihanuudessaan kaamoksesta yöttömään yöhön.

”Öisin valvon usein ja mietin viimeisiä hetkiäsi sekunti sekunnilta. Koetan muistoistani kaivaa esiin jotakin yksityiskohtaa, jota en olisi vielä huomioinut, jonkin vinkin siitä miksi viime hetkillä avasit silmäsi ja mitä näin. Olen kiitollinen siitä, että sain olla läsnä, kun kuolit meiltä pois.”

Kirja on loppuunmyyty, mutta sitä löytyy kirjastoista.

Kysy lisää